ADMITERE la şcolile de poliţie 2018: Peste 7 candidaţi pe un loc. Precizări de la IGPR

  0
  164

  Peste 12.000 de persoane care își doresc să fie polițiști s-au înscris la concursul de admitere pe care școlile de poliție îl organizează în ianuarie, transmite IGPR.

  Până pe 5 decembrie, termenul limită, pe cele 1600 de locuri la școlile de agenți de poliție s-au înscris 12.077 de candidați (10.404 candidați pe 1.300 de locuri, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și 1.673 pe 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca).

  În judeţul Alba, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, 343 de tineri au depus cereri în vederea participării la concursul de admitere pe unul dintre locurile şcolilor de agenţi de poliţie. Dintre aceştia, 145 au optat pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, 188 pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, iar 10 pentru Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea.

  În această perioadă, candidații susțin testarea psihologică, urmând ca în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca să organizeze concursul de admitere.

  Prin O.M.A.I nr. 144/2017, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălțimea candidaților a fost abrogat.

  Durata studiilor, de această dată, este de 1 an.

  Locurile la instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I. sunt comune pentru femei şi bărbaţi, în sesiunea ianuarie 2018.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here