VREMEA în Transilvania şi la munte, de Anul Nou. Prognoza meteo pe două săptămâni

  0
  103

  Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru sfârşitul acestui an şi prima săptămână din 2018, în regiuni din ţară. În Transilvania şi la munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare, în preajma Revelionului.

  În Transilvania, în perioada 25- 28 decembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 8-10 grade, ziua și de -4, respectiv 2 grade, noaptea.

  Spre sfârșitul acestui an, procesul de răcire a vremii va determina pe 31 decembrie trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 1-2 grade, iar a temperaturii minime, în jurul a -5 grade.

  Pe parcursul primelor 2-3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri de 2-3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, 3-4 grade, iar minimele nocturne, -4…-3 grade.

  Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie când vor predomina lapovița și ninsoarea, iar izolat vor fi condiții de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de ninsoare.

  La munte, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în intervalul 25-28 decembrie, urmând a se răci treptat începând cu 29 decembrie. În aceste condiții, între 30 decembrie și 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopților, când la altitudinile mai mari pot fi condiții de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2-7 ianuarie se preconizează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua și -8….-4 grade, noaptea.

  Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare vor fi în intervalul 28-31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni (1-7 ianuarie) probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.

  sursa: meteoromania.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here