Sportivul Dragoș Becheș, din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness

  0
  138

  Albaiulianul Dragoș Becheș a ajuns la cea mai importantă competiție de culturism și fitnes, în calitate de concurent la categoria Junior Men`s physique up to 174. Campionatul Mondial de Culturism și Fitness s-a desfășurat în acest weekend la Bistrița și a reunit peste 500 de sportivi din 35 de țări. 

  ”Pregătirea a însemnat o vară întreagă de dietă plus antrenamente, iar în ultimele 2 săptămâni am ajuns la câte 2 în fiecare zi” a spus Dragoș. Acesta a obținut la Campionatul Mondial locul 8 la categoria sa, cea mai importantă poziție pe care a ajuns vreodată un sportiv din județul Alba, în acest domeniu.

  Președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness (IFBB), Rafael Santonja, a vorbit, în deschidere, despre bodybuilding ca stil de viață, dar și ca un sport care a reunit la Bistrița competitori de pe cinci continente.

  „Este o onoare și o bucurie să fim reuniți cu toții în acest oraș, Bistrița, pentru o sărbătoare a prieteniei și a sportului. Bodybuilding este un stil de viață și un sport. Astăzi, aici avem cei mai buni competitori ai culturismului și fitness-ului de pe cinci continente. Au cea mai bună oportunitate de a-și întâlni adversarii în cel mai înalt spirit al competiției, dar și de a cunoaște cultura română și oamenii extraordinari din România”, a spus Rafael Santonja.

  Dragoș este un sportiv autentic, cu performanțe incontestabile, nu doar fizice: ambiția lui este să realizeze un doctorat la UBB. Are o carte de vizită impresionantă: campion național la Campionatele Naționale din 2016, vicecampion național la seniori în 2016 și 2017 și locul I la Cupa Federației în 2016, câștigător al Pro Nutrition Grand Prix în 2017.

  Înainte să se apuce de body-building, Dragoș Becheș a mai făcut 5 ani de înot de performanță la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, obținând locul 4 la o competiție națională. De altfel, este îndrăgostit de Alba Iulia, mai ales de Cetatea Alba Carolina, unde îi place să se plimbe de câte ori are vreme.

  A terminat Liceul Sportiv din Alba Iulia, Facultatea de Sport și din toamnă va fi masterand la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Speră să termine și un doctorat și vrea să își dedice viața sportului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here