S-a lansat TAXEDU, proiectul pilot privind educația fiscală, inițiat de Victor Negrescu

  0
  90

  Uniunea Europeană a lansat TAXEDU, un proiect destinat educării tinerilor europeni cu privire la taxe și impozite și la felul în care acestea le influențează viețile. Inițiatorul acestui proiect este actualul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, în perioada în care activa ca europarlamentar.

  Proiectul, în valoare de 500.000 de euro din finanțare europeană, a fost coordonat de Parlamentul European și Comisia Europeană și a fost implementat de către o companie românească. Acesta se adresează copiilor, adolescenților și tinerilor adulți și vizează educația fiscală prin mijloace digitale.

  Inițiativa de a dezvolta educația fiscală a tinerilor prin transmiterea de informații despre taxe și impozite sub formă de jocuri, materiale de e-learning și clipuri pentru micro-învățare i-a aparținut ministrului Victor Negrescu pe vremea când acesta era europarlamentar din partea grupului S&D.

  Nu este singurul proiect pilot inițiat de fostul eurodeputat social democrat, acesta fiind autorul mai multor astfel de propuneri aprobate, în valoare totală de peste 9,3 milioane de euro, ce au vizat dezvoltarea sectorului IT, creșterea accesului la servicii de sănătate în mediul rural sau industria și cercetarea.

  Printr-un proces de selecție transparent, Comisia Europeană a atribuit dezvoltarea acestui proiect unei companii românești.

  TAXEDU dispune de un portal activ – www.europa.eu/taxedu – care oferă informații despre taxe și impozite sub diversele lor forme și despre problemele asociate acestora (frauda fiscală, evaziunea fiscală etc.), adaptat diferitelor grupe de vârstă.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here