PROTESTE la APIA. Angajații sunt nemulțumiți de Legea Salarizării. Pierd între 700 și 2800 lei la salarii

  0
  211

  Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din centrele judeţene încep protestele. Sunt nemulţumiţi de Legea salarizării, după care veniturile lor vor scădea cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei.

  „Oamenii sunt pregătiți să înceapă de mâine (joi – n.r.) protestele la centrele județene ale APIA, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor, care vor scădea, începând din 2018, cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei. Nu și la București, pentru că angajații de aici nu sunt afectați. Tocmai asta am și cerut: să ne treacă și pe noi pe aceeași grilă ca și angajații de la nivel central, pentru că suntem aceeași agenție”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, președintele Federației Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu.

  Potrivit sursei citate, vor fi afectați de diminuarea veniturilor marea majoritate a angajaților din teritoriu, în afară de consilierii debutanți și asistenți, „care sunt foarte puțini, toți consilierii superiori și toți cei cu funcții de conducere vor avea o scădere a salariilor”.

  Mateescu a precizat că nemulțumirile angajaților APIA din teritoriu au fost prezentate încă din vara acestui an, atât conducerii APIA, cât și ministrului Agriculturii, însă „ne-au tot amăgit că se va rezolva problema noastră”.

  sursă: agepres.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here