Profitul Cupru Min Abrud va crește de cinci ori anul acesta. Compania va investi 14 milioane de euro

  0
  104

  Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit cu conducerea Cupru Min Abrud pentru a stabili strategia de investiții și dezvoltare a companiei. Principala discuție s-a purtat în jurul îmbunătățirii randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Aceasta ar avea un impact pozitiv direct în veniturile companiei, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.  Totodată, ministerul a anunțat că profitul estimat pentru 2017 va fi de cinci ori mai mare decât cel realizat în 2016. 

  Veniturile companiei au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017. Estimarea de profit brut a CupruMin, în 2017, este de cinci ori mai mare decât cifra realizată anul trecut, de 6,9 mil. lei.

  Investiții într-o instalație de neutralizare a apelor acide

  Aproape două treimi din investițiile de peste 65 mil.lei ale companiei, din 2018, se concentrează în mediu, cu principal obiectiv finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide. Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului.

  ”I-am ascultat cu mare atenție pe cei de la CupruMin și i-am lăudat dar și criticat, când a fost cazul. Este foarte important ca unicul producător de cupru din România să-și urmeze programul de investiții, cu respectarea regulilor și legilor privind achizițiile dar și a normelor de mediu. De asemenea, să nu uite importanța resurselor umane și siguranța muncii, de reducerea accidentelor și de îmbunătățirea condițiilor și climatului la posturile de lucru”, a afirmat ministrul Gheorghe Șimon, la finalul întâlnirii.

  La discuțiile de la Ministerul Economiei au participat secretarul de stat Simona Țeighiu-Jurj, consilieri și experți din aparatul de specialitate al ministerului și reprezentanți ai Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului (DPAPS).

  Vinde concentrat printr-o firmă din Hong Kong

  La sfârșitul lunii august, Cupru Min a finalizat licitaţia publică internaţională privind vânzarea unei cantităţi de 80.000 de tone de concentrat în următorii doi ani. Compania care a avut cea mai bună ofertă, în final, este Merlion Resources Holding Limited cu sediul în Hong Kong, China.

  Compania are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României. Soccietatea a obţinut în 2016 cea mai mare producţie de concentrat de cupru din istoria companiei (39.000 tone), un profit net de 3,3 milioane de lei şi a avut o cifră de afaceri de peste 129 milioane de lei (29 de milioane de euro).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here