Poliţiştii locali din Alba Iulia vor fi dotaţi cu camere video portabile, pe uniformă

  0
  81

  Primăria Alba Iulia a decis să doteze Poliţia Locală cu camere video portabile. Mai precis, pe “modelul” poliţiştilor de la rutieră, şi poliţiştii locali vor avea camere de mici dimensiuni, pe echipamentul de serviciu. Astfel se monitorizează atât comportamentul oamenilor legii, cât şi al cetăţenilor, în relaţia cu ei.

  Procedura de achiziţionare directă a staţiilor portabile a fost finalizată pe SEAP. Primăria a cumpărat staţii portabile Tetra cu accesorii audio-video de înregistrare. Valoarea totală este de 120.122 lei, pentru 34 de astfel de echipamente (preţul pe bucată este de 3.533 de lei, respectiv 768,46 euro).

  Între specificaţiile tehnice sunt menţionate staţii portabile Tetra Motorola (MTP6650 CPV: 32344230-7), cu TEA2 şi GPS, WAP, 380-430MHz, cu accesorii: unitate de emisie-recepţie, opţiune putere mărită (RF Power Class), antenă duală Tetra & GPS de 60mm, baterie acumulator LiIon 2150mAh; încărcător individual, cască cu microfon, clip de prindere la centură, manual de utilizare.

  Staţia este omologată de STS, iar în cursul anului viitor va fi disponibil şi microfonul de rever cu camera video încorporată, se mai precizează în documentaţie. Garanţia echipamentelor este de 12 luni cu excepţia accesoriilor, care sunt garantate 120 de zile.

  Poliţia Locală Alba Iulia are aproximativ 35 de angajaţi pe linie de ordine publică şi 14 pe sectorul circulaţie, din totalul de personal. Cele 34 de dispozitive audio-video vor fi folosite de către poliţiştii locali aflaţi pe teren.

   

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here