Plăcuţele auto INTERZISE. Care sunt cele peste 1.500 de combinaţii pe care NU le poţi alege

  0
  125

  Există peste 1.500 de combinaţii interzise la plăcuţele de înmatriculare. Printre acestea se numără cele restricţionate pentru uzul propriu al unor instituţii: Poliţia Română (POL), Serviciul Român de Informaţii (SRI) sau Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), dar și cele care pot avea o semnificație obscenă.

  În mod obișnuit, numerele de înmatriculare se atribuie la rând, în ordine crescătoare, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, care mai precizează că numărul de înregistrare al vehiculului este compus din indicativul județului sau al municipiului București, numărul de ordine, format din cifre arabe, și o combinație de trei litere cu caractere latine majuscule.

  Dacă vrei să îți alegi un anumit număr de înmatriculare pentru mașina ta, tot ce trebuie să faci este să soliciți acest lucru atunci când o înmatriculeze.  Totuși, atunci când îți alegi numărul de înmatriculare trebuie să ții cont de câteva restricții.

  Potrivit Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, nu pot fi atribuite combinațiile de litere care pot avea o semnificație obscenă sau cele care pot conduce la asocierea cu denumirile unor autorități publice, dacă acestea solicită în scris autorității emitente restricționarea atribuirii unei anumite combinații a numărului de înmatriculare.

  Combinațiile interzise de numere de înmatriculare sunt cuprinse într-un dicționar al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

  Acest dicționar funcționează la nivelul întregii țări și include 1528 de combinații interzise. Printre acestea se număra combinațiile care au fost restricționate pentru uzul propriu al unor instituții: Poliția Română (POL), Cameră Deputaților (DEP), Senat (SNT), Serviciul Român de Informații (SRI) sau Ministerul Administrației și Internelor (MAI).

  De asemenea, sunt interzise și combinațiile de litere care încep cu „I” sau „O” deoarece aceste litere pot fi confundate cu cifrele 1 și 0. Din același motiv, nu sunt permise nici combinațiile „III” sau „OOO”.

  În plus, sunt interzise și combinațiile care au conotații sexuale sau obscene, de exemplu “PUL”, “CUR”, “COY”, “SEX”.

  Regulamentul de aplicare a Codului Rutier mai stipulează că persoanele care dețin deja vehicule înmatriculate cu numere restricționate ulterior pot utiliza în continuare numerele în cauza, dar numai până la înstrăinarea vehiculului. Aproximativ 20 de secunde durează împrimarea unei plăcuţe auto. Procedeul de imprimare a unei plăcuţe este foarte simplu. Se alege combinaţia de litere şi cifre, se introduce plăcuţa în tipar şi apoi se presează.

  sursa: realitatea.net

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here