O femeie a murit la Spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. Reacția unui fost ministru

  0
  101

  O femeie în vârstă de 69 de ani a decedat la Spitalul din Alba Iulia din cauza lipsei de medicamente. Aceasta suferea de imunodeficiență primară și nu a mai primit imunoglobuline din luna iulie, susține fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, acesta critică măsurile luate de Guvern și lipsa medicamentelor esențiale.

  „Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat în această dimineață la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline.

  Astăzi, în România, țara cu a 3-a cea mai mare creștere economică de pe glob și cea mai mare din Europa.

  Nu este singurul caz care era în stare gravă, iar Ministerul știa atât despre problemă în general cât și despre toate aceste cazuri, inclusiv al doamnei Maria M., în mod specific.

  Femeia suferea de imunodeficiență primară. Nu mai primise imunoglobuline din iulie. Familia se pare că a căutat soluții în Germania, să le cumpere. Costau însă 1.200 de euro 5 flacoane (tratament lunar)”, a scris fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

  Voiculescu susține că anul trecut, Guvernul Dacian Cioloș a inclus imunoglobulinele, alături de alte medicamente citostatice ieftine printre care Vinblastin, Bleomycin, pe lista medicamentelor esențiale a Ministerului Sănătății (prin HG 800/2016 – la ART. 6, paragraful(5)).

  „Lista medicamentelor esențiale a fost eliminată (odată cu întreaga HG 800/2016) la începutul acestui an. Toate medicamentele de mai sus au dispărut de pe piață ca o consecință directă a acestei măsuri!

  Din ianuarie încoace am scris de zeci de ori despre eliminarea listei de medicamente esențiale!

  Presa a relatat în repetate rânduri ce se întâmplă și a cerut explicații!

  Pacienții și părinții copiilor cu imunodeficiențe primare au scris peste tot… au făcut chiar o petiție internațională strigând după ajutor!

  Medicii au venit alături de pacienți în fața ministerului și au semnalat în presă!

  În timp ce pacienții strigă oriunde pot că viața le este pusă în pericol și medicii încearcă să apeleze la soluții de ultimă instanță, transferând pacienți de la un spital la altul în încercarea de a le oferi tratament… Coaliția, Guvernul și Ministerul nu par să aibă absolut nicio problemă! Niciuna!

  Nu, asta nu mai este doar PROSTIE CRASĂ. Este cu mult mai mult decât atât!”, a mai scris fostul ministru, pe rețeaua de socializare Facebook.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here