Noua conducere a Ligii Aleşilor Locali PNL, la nivel naţional. Oana Badea, reprezentanta judeţului Alba

  0
  124

  Aproape o mie de liberali au ales, sâmbătă, noua conducere a Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai Partidului Național Liberal. Judeţul Alba este reprezentat în conducerea acestui forum de primarul de la Aiud, Oana Badea.

  Sâmbătă, 25 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, s-a desfăşurat Congresul Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai Partidului Național Liberal la care au participat peste 1.000 de liberali. Cei  12.225 de consilieri locali și județeni și cei 1.081 primari PNL au fost reprezentați de 978 de delegați. Aceștia au ales noua conducere a LAL și au adoptat Rezoluțiile ”Aniversarea Centenarului Marii Uniri” și ”Buna guvernare locală”.

  Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis mesaje încurajare pentru aleșii locali liberali: ”Fiți răzbătători! Construiți proiecte eligibile, proiecte serioase, PSD nu poate împiedica aleșii locali ai PNL să obțină finanțare!”

  La eveniment a participat şi președintele Grupului Partidului Popular European al Comitetului European al Regiunilor. În deschiderea lucrărilor, acesta a adresat un mesaj de susținere a simplificării procedurilor de absorbție a fondurilor europene de coeziune: ”Trebuie să diminuăm birocrația în interesul beneficiarilor. Știu că autoritățile locale se confruntă cu dificultăți din cauza procedurilor anevoioase. Comisia Europeană este conștientă de aceste dificultăți și dorește să simplifice cât se poate de mult”, a spus Michael Schneider.

  Lucrările Congresului au fost deschise de gazda evenimentului, primarul Clujului, care a subliniat faptul că Liga Aleșilor Locali reprezintă resursa principală a partidului. ”De aici se naște viitoarea guvernare”, a spus primarul Emil Boc.

  Delegația filialei PNL Alba a fost condusă de Mircea Hava, primar al municipiului Alba Iulia și președinte al PNL Alba, de Ion Dumitrel – președinte al Consiliului Județean Alba și prim-vicepreședinte al PNL Alba și Marius Hațegan, consilier județean și secretar general al PNL Alba.

  În discursul său, Mircea Hava a amintit încă o dată importanța Centenarului Marii Uniri și a invitat la Alba Iulia românii de pretutindeni pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Națională a Românei.

  Președintele nou ales al LAL, Gheorghe Flutur, a avut un discurs despre echitate între cetățenii României, din punct de vedere al infrastructurii. Acesta a prezentat autostrada Iași – Târgu Mureș ca pe o soluție esențială în acest sens: ”Să traversăm Carpații, pentru a avea șanse egale!”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

  Modificările Codului Fiscal impuse de PSD au fost aspru criticate de către aleșii locali ai PNL.  Nicolae Robu, primarul liberal al Timișoarei: ”În exercițiul financiar 2014 -2020, fondurile europene aduc 54 milioane de euro pentru Timișoara. Începând cu 2018, PSD ia de la Timișoara 33 de milioane de euro în fiecare an.”

  Noua conducere a Ligii Aleșilor Locali PNL

  Gheorghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava – Președinte

  Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov – Primvicepreședinte Consilii Județene

  Dragoș Victor Chitic, primar municipiul Piatra Neamț – Primvicepreședinte Municipii

  Mircea Moroșan, primar orașul Huedin – Primvicepreședinte Orașe

  Alin Adrian Nica, primar comuna Dudeștii Noi, Timiș – Primvicepreședinte Comune

  Dumitru Boroș, primar municipiul Bârlad – Vicepreședinte Regiunea Nord-Est

  Paul Cristea, primar comuna Șendreni, Galați – Vicepreședinte Regiunea Sud-Est

  Adrian Florin Dobre, primar municipiul Ploiești – Vicepreședinte Regiunea Sud Muntenia

  Valerian Alexie, primar comuna Mateești, Vâlcea – Vicepreședinte Regiunea Sud Vest

  Nicolae Florin Oancea, primar municipiul Deva – Vicepreședinte Regiunea Vest

  Dan Tarcea, viceprimar municipiul Cluj-Napoca – Vicepreședinte Regiunea Nord-Vest

  Horațiu Dumitru Răcuciu, primar orașul Săliște, Sibiu – Vicepreședinte Regiunea Centru

  Narcis Cătălin Constantin, primar orașul Măgurele, Ilfov – Vicepreședinte Regiunea București-Ilfov

  Județul Alba este reprezentat în conducerea națională a Ligii Aleșilor Locali de către Oana Badea primarul Muncipiului Aiud.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here