Nicușor Dan împotriva propriului partid. Congresul USR, ”viciat de practici demne de PSD și PNL”

  0
  82

  Fostul preşedinte al USR Nicuşor Dan a declarat că nu participă la congresul partidului organizat la Poiana Braşov, prin care va fi ales un nou lider, pentru că acesta este „viciat prin practici demne de PSD şi PNL”.

  „Am fost invitat la congresul de azi al USR. Înţeleg că a fost o dezbatere şi un vot în Biroul Naţional la care unii au fost pentru şi alţii au fost contra invitării mele. Am ales să nu particip. Nu pot gira prin prezenţa mea un congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL”, a scris Nicuşor Dan pe contul său de Facebook.

  De asemenea, el susţine că parlamentarii jurişti ai partidului spun că alegerile delegaţilor din Bucureşti au fost anulate nestatutar şi că se pune o presiune uriaşă pe USR pentru a nu îşi îndeplini misiunea.

  „Alegerile delegaţilor din Bucureşti au fost anulate nestatar, o spun parlamentarii jurişti ai partidului, şi refăcute pe un sistem diferit de cel folosit în restul judeţelor. Există o uriaşă presiune pentru ca USR să-şi abandoneze misiunea, să devină un partid că toate celelalte, să între încet-încet în sistem”, a adăugat Dan.

  El a mai spus că, în acest context, este un start foarte prost pentru viitorul preşedinte al USR, indiferent de cineva va fi acesta.

  „În orice caz, un start foarte prost pentru viitorul preşedinte al USR, oricare ar fi el. Un preşedinte care a încălcat deja statutul, ca membru al Biroului Naţional, prin decizia pe alegerile din Bucureşti. Un preşedinte ales la un Congres cu multe semne de întrebare, la care mulţi delegaţi au ales să nu participe. Un preşedinte fără legitimitate”, a conchis Nicuşor Dan.

  În ianuarie la Sibiu şi în mai la Cluj am încercat să ţin membrii USR cu picioarele pe pământ şi să le indic principalele riscuri pentru organizaţie. Dacă ar fi să enunţ azi principalele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul şi radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern poziţionare / nepoziţionare) – nimeni nu ascultă argumentele raţionale ale celuilalt; 2) toleranţa la nelegalitate – încălcarea dovedită a statutului nu interesează; 3) lipsa de reacţie la informaţii false circulate prin reţele informale”, a adăugat Dan. 

  Surse: Mediafax, Digi24, Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here