MIERCURI: ,,Caravana literară” a Bibliotecii Județene Alba, la Școala ,,Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia

  0
  68

  ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” ajunge miercuri la Școala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu din Alba Iulia. Punctul cel mai important al întâlnirii va fi lansarea cărții ,,Ion Agârbiceanu – Opere”.

  Cartea a fost editată sub egida Academiei Române și având un colectiv de coordonare condus de prof.univ.dr. Ilie Rad  de la Universitatea ,,Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca. Cu acest prilej, un set din această lucrare va fi dăruit școlii gazdă, cu titlul de donație din partea inițiatorilor proiectului.

  În continuarea programului, elevii Școlii Gimnaziale ,,Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia vor avea prilejul să-i întâlnească pe scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Felicia Colda și Daniela Floroian.

  ,,Carava literară a scriitorilor în școală”, proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Școala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu” are ca scop familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cultivarea gustului pentru lectură și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de mebrii comunități pe care o deservește.

  La întâlnirea cu cartea, scriitorii și copiii vor participa Silvan Stâncel – managerul Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, Nicolae Andron, directorul școlii, profesori, bibliotecari, elevi și toți cei ce iubesc cartea și pe autorii ei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here