Loturile de autostradă neterminate sau cu defecte minore, vor putea fi recepționate. Proiect al Guvernului

  0
  132

  Loturile de autostradă vor putea fi recepționate ori de câte ori vor dori oficialii, indiferent de starea lor sau de procentul de finalizare. Guvernul va introduce prevederi care vor permite recepţia autostrăzilor cu probleme, neterminate sau cu defecte minore. În acest fel se vor putea tăia panglici și la inaugurarea unor porțiuni mici de drum, după ce în acest an s-a reușit recepția a 15 kilometri din cei 90 promiși. 

  Un proiect de hotărăre elaborat de Ministerul Transporturilor propune ca autostrăzile să fie recepţionate chiar dacă lucrările sunt cu probleme. Condiţia este ca acele deficienţe să nu fie structurale sau de siguranţă. Ar urma ca, la recepţie, comisia care evaluează calitatea lucrărilor să întocmească un raport în care sunt trecute problemele sau defectele, iar constructorul ar urma mai apoi să le remedieze. Va avea şi un termen de 3 luni să o facă, un termen care poate fi prelungit dacă vremea nu permite lucrări.

  Sunt reguli care pot autoriza lucrările de mântuială şi amânări repetate, cu toate că, logica pentru care apar aceste noi prevederi este de a grăbi inaugurarea. Anul acesta, din cauză că nu era posibilă recepția pe porțiuni a loturilor de autostradă, reprezentanții Guvernului nu au reușit să bifeze realizări la acest capitol.

  Sursă: Digi24.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here