Lapte praf produs de Lactalis, grupul care deține Albalact, retras din magazine. Suspiciuni de contaminare

  0
  241

  Cinci loturi de lapte praf produs de grupul francez Lactalis, la o fabrică din Franța, au fost retrase din magazine din cauza unor suspiciuni de contaminare cu bacteria salmonella.

  Autorităţile europene îi îndeamnă pe toţi cei care au cumpărat produse Picot Picogest să nu le mai folosească. Acum o săptămână, Franţa a retras de la vânzare şi export 7000 de tone de lapte praf Lactalis. Decizia a fost luată pentru că 20 de nou-născuţi au fost contaminaţi cu salmonella. Deși pe lista țărilor în care a fost exportat acest produs figurează și România, inspectorii de sănătate publică din țara noastră spun că la noi nu a ajuns lapte praf contaminat. Lactalis produce în România trei dintre cele mai vândute mărci de lactate: Albalact şi Covalact. Grupul francez a achiziționat anul trecut atât brandurile românești Albalact și Covalact. Laptele retras nu este produs în România, ci la o fabrică din Franța.

  În 3 decembrie, autorităţile franceze au mai retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, toţi cu vârsta sub şase luni, au fost infectaţi cu bacteria salmonella.

  Sursă: Digi24,

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here