Ioan Dîrzu: Românii vor putea să câștige bani împrumutând direct statul român, prin Programul Tezaur

  0
  208

  Prin Programul Tezaur, o bună parte din dobânzile plătite de către stat către bănci vor fi plătite direct către cetățenii români. Banii românilor vor fi astfel reintroduși în circuitul economic, a transmis deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. 

  „Programul Tezaur, prin care Finanţele vor emite titluri de stat pentru populaţie cu o valoare de un leu, va demara în anul 2018.

  Românii au posibilitatea, începând de anul viitor, să câștige bani împrumutând direct statul român. Câștigurile din acest tip de plasament financiar nu vor fi impozitate.

  Statul român pune în aplicare programul Tezaur, prin care se împrumută de la cetățeni, plătindu-le o dobândă, pentru a-și asigura finanțarea suplimentară necesară.

  Statul își va diminua considerabil dependența de bănci și va oferi cetățenilor posibilitatea de a face plasamente cu beneficii sigure și consistente.

  Alte caracteristici ale titlurilor de stat lansate în cadrul programului Tezaur:

  • Vor putea fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit 18 ani;

  • Valoarea unui titlu de stat este de 1 leu;

  • Titlurile au formă dematerializată şi remunerează investitorii cu o dobândă anuală;

  • Titlurile pot fi cumpărate doar de la sediile unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, din raza domiciliului fiscal al investitorilor, prin deschiderea unui cont de subscriere si alimentarea acestuia fie prin virament bancar, fie prin depunerea de numerar şi semnarea unui formular de subscriere. Acesta va conţine datele de identificare ale investitorului precum şi numărul şi valoarea titlurilor de stat care se intenţionează a fi subscrise;

  • Titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadenţă, sunt netransferabile şi nu se tranzacţionează;

  • Pentru fiecare emisiune Tezaur va fi anunţată o perioada în limita căreia investitorii vor putea efectua subscrieri.

  Este încă o modalitate prin care PSD își onorează angajamentul de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor. Îi invit și pe albaiulieni la acest program de economisire, un program ce își propune diversificarea bazei investiționale aferente pieței titlurilor de stat”, a transmis Ioan Dîrzu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here