Ioan Dîrzu (PSD): Întrebări la minister despre măsuri de sprijin pentru locuitorii Munților Apuseni

  0
  148

  Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a adresat ministrului Agriculturii mai multe întrebări referitoare la măsurile de sprijin în agricultură pentru locuitorii Munților Apuseni.

  „Locuitorii Munților Apuseni desfășoară activități agricole complexe precum și activități de creștere a animalelor. Zona geografică și clima sunt de cele mai multe ori vulnerabilități atât în activitatea de producție și creștere a animalelor, cât și în ceea ce privește mobilitatea locuitorilor de a desfășura activități de comerț. În paralel, ne confruntăm cu un fenomen de depopulare a acestei zone, tinerii, în special, migrând către zonele urbane din județele Alba și Cluj.

  Partidul Social Democrat și-a asumat, prin Programul de guvernare 2017-2020, susținerea zonelor geografice vulnerabile și a tinerilor fermieri.

  Ținând cont de situația de fapt descrisă, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Care sunt programele derulate de Ministerul Agriculturii de care pot beneficia și locuitorii Munțiilor Apuseni, ținând cont de specificul agricol al locului?

  2. Ce măsuri specifice se derulează sau se vor derula în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în folosul locuitorilor din zona Munților Apuseni?

  3. Cum putem preveni depopularea zonei prin măsuri de stimulare a activității agricole, a comerțului și a antreprenoriatului în rândul tinerilor agricultori?

  4. Luați în considerare ca, în viitor, zona Munților Apuseni să se bucure de un regim special de protecție din partea Guvernului în ceea ce înseamnă acordarea de subvenții și alte forme de sprijin în agricultură?”, a transmis deputatul.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here