FOTO: Primul spectacol din seria evenimentelor de sărbători de la Cugir. Gino, Emaus și Cercul de canto

  0
  172

  Gino, Trupa Emaus și Cercul de canto, pian și chitară din cadrul Casei de Cultură a orașului Cugir au susținut sâmbătă seara, pe scena amplasată pe bulevardul central din orașul Cugir, primul concert din seria spectacolelor de sărbători oferite de către autorități .

  Spectacolul a debutat cu momentul susținut de către Fanfara de copii a Asociației „RomGal” Cugir .

  A urmat un moment emoționant ca i-a avut în prim plan pe componenții grupului vocal al Cercului de canto, pian  și chitară din cadrul Casei de Cultură a orașului Cugir. Săptămâna aceasta grupul a suferit o pierdere enormă,coordonatoarea grupului , prof. Corina Băcăințan, a încetat din viață subit, marți dimineața , la vârsta de doar 42 de ani .

  Aceasta conducea grupul de câțiva ani buni. În amintirea ei pe toată durata momentului artistic cei care i –au fost elevi au ținut în mâini câte o candelă aprinsă.

  Au mai urcat pe scena festivalului de Crăciun, Gheorghe Berghian sau pe numele său de scenă „Gino” . Artistul originar din Sebeș , a încântat publicul cu un program de colinde tradiționale românești .

  Atmosfera de poveste a fost întreținută de artiștii Cercului de Teatru din cadrul Casei de Cultură a orașului Cugir, costumați în elfi, îngerași, spiriduși și zâne fermecate. În mijlocul evenimentului și-a făcut apariția și mult așteptatul Moș Crăciun care a vorbit și a dansat cu cei mici.

  Spectacolul s-a încheiat cu momentul susținut de către una dintre cele mai longevive formații muzicale creștine , trupa Emaus care are în componența sa artiști din Cugir și Alba Iulia , aceștia susținând concerte în vechea formulă din 1986.

  Membrii trupei au încântat asistența cu un recital de colinde tradiționale românești și religioase din diferite zone ale țării.

  Astfel, în perioada 9 – 17 decembrie, în fiecare sâmbătă și duminică , începând cu orele 18.00, vor avea loc o serie de concerte în aer liber , pe scena amplasată pe bulevardul central al orașului .

  Mâine pe scena Târgului de Crăciun din Cugir vor urca pe scenă , de la ora 18.00 , Trupa Amurg , Grupul Aprentis și Trupa Millenium C .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here