Cum ar putea fi compensate pierderile la salarii din domeniul IT, după aplicarea revoluţiei fiscale

  0
  108

  Scăderea salariilor din domeniul IT, după intrarea în vigoare a revoluţiei fiscale ar urma să fie compensată cu bonusuri, vouchere de vacanţă, bonuri cadou şi asigurări medicale private.

  Însă reprezentanţii firmelor nu ştiu încă exact cum trebuie aplicate noile prevederi ale codului fiscal. Astfel că unii aleg să lase salariile brute neschimbate.

  Patronii și angajații trebuie să decidă modul în care vor fi păstrate aceleași salarii nete. Fie vor fi majorate veniturile brute, fie se vor acorda bonusuri, prime sau tichete pentru a compensa pierderea de bani.

  Aceasta din urmă este şi soluţia aleasă de subsidiara locală a unei firme suedeze de software cu 280 de angajaţi. Angajaţii din acest sector sunt scutiţi de impozitul pe venit, ceea ce obligă patronii să cheltuie mai mult pentru a le menţine veniturile nete.

  Guvernul se gândeşte să compenseze pierderile companiilor din acest sector. Măsura se va aplica şi în domeniul cercetării, dar şi pentru firmele cu angajaţi sezonieri sau cu dizabilităţi.

  Sunt şi companii care nu vor mări salariile brute ale angajaţilor, deşi nu figurează printre domeniile scutite acum de impozitul pe venit.

  În România sunt înregistrate 6,3 milioane de contracte de muncă, potrivit ultimelor cifre oficiale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here