Consumul regulat de fructe cu coajă lemnoasă reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare. Studiu

    0
    117

    Dacă mâncaţi des nuci, alune, migdale, arahide sau alte fructe cu coajă lemnoasă, vă puteţi proteja de bolile cardiovasculare. Este concluzia unui studiu.

    În cadrul studiului publicat luni în jurnalul ”American College of Cardiology” şi citat de Agerpres, cercetătorii au examinat dosarele medicale, stilul de viață și obiceiurile alimentare a peste 210.000 de lucrători din domeniul sanitar care nu fuseseră diagnosticați cu cancer, boli de inimă și care nu suferiseră un accident vascular cerebral.

    Pe parcursul unei perioade de monitorizare care a durat 20 de ani, peste 14.000 dintre aceștia au dezvoltat o patologie cardiovasculară, dintre care 8.390 o boală coronariană și 5.910 un accident vascular cerebral (AVC).

    Spre deosebire de participanții la studiu care mâncau rareori sau niciodată fructe cu coajă lemnoasă, cei care consumau o porție de 28 de grame de cel puțin cinci ori pe săptămână prezentau un risc cu 14% mai mic de boli cardiovasculare și aveau o probabilitate cu 20% mai redusă de a dezvolta o boală coronariană, a conchis studiul.

    Specialiştii atenţionează însă că nu este indicat un consum în exces deoarece aceste fructe sunt dense din punct de vedere caloric.

    sursă: agerpres.ro

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here