Comisarul Berbeceanu, semnal de alarmă pentru parlamentari, după modificările din Codul de procedură penală

  0
  166

  Comisarul Traian Berbeceanu atrage atenţia asupra modificărilor adoptate de PSD-ALDE la Codul de procedură penală şi explică de ce, în opinia sa, unii infractori ar putea scăpa mult mai uşor, după ce „înregistrările realizate de camerele de supraveghere nu vor mai putea fi luate în considerare”.

  Stimați parlamentari ai comisiei „Iordache”

  Studiind cu mare atenție amendamentul PSD–ALDE (propus şi adoptat) pentru modificare codului de procedură penală, prin care ați eliminat dintre mijloacele de probă „orice alt mijloc de probă care nu este interzis de lege” , am constatat că, spre exemplu, înregistrările realizate de camerele de supraveghere nu vor mai putea fi luate în considerare. Bun! Super!

  Vă supun atenției următoarea situație absolut ipotetică.

  Unul dintre dumneavoastră, aflat în timpul liber, este agresat fizic cu violență deosebită de către 2-3 tineri necunoscuți, consumatori dependenți de heroină. În urma agresiunii parlamentarul este şi tâlhărit, fiindu-i sustrasă o sumă importantă de bani.

  Nu există martori, iar colegul dumneavoastră nu poate să ofere date despre agresori.

  Există însă înregistrări video ale agresiunii, realizate de camerele de supraveghere ale unui supermarket, în care se pot observa semnalmentele agresorilor. În baza acestor imagini, tâlharii sunt identificați şi capturați de poliție.

  Ce facem în situația respectivă? Autorii sunt prinşi, dar singura probă existentă tocmai ați înlăturat-o!

  Dăm drumul tâlharilor pentru a putea să nenorocească şi pe alții? Rămâneți cu bătaia şi paguba, dar mulțumit că prin modificările făcute ați ajutat la „reformarea justiției”?, a scris Traian Berbeceanu, pe Facebook.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here