Buget de lux pentru luminițele de Crăciun din Alba Iulia. 300.000 de euro pentru decorațiuni ÎNCHIRIATE

  0
  88

  Ne-am obișnuit deja ca Alba Iulia să fie în top atunci când vorbim de costuri pentru sărbătorile de iarnă. Nici anul acesta nu coboară de pe podium și alocă doar pentru luminițele de Crăciun în jur de 300.000 de euro, mai mult cu aproximativ 80.000 de euro față de anul trecut. La asemenea sume s-ar crede că luminițele sunt noi în fiecare an, dar nu, ele sunt închiriate anual. Mai mult de atât, Primăria Alba Iulia închiriază decorațiuni care sunt personalizate pentru oraș, luminițele în formă de cetate.

  În jur de 800.000 de euro în doar trei ani a băgat Primăria Alba Iulia în luminițe pentru Sărbătorile de Iarnă, ÎNCHIRIATE. 275.000 de euro în 2015, 220.000 de euro în 2016 și 300.000 de euro anul acesta pentru beculețe, poduri de lumini și alte decorațiuni din Parcul Sărbătorilor de Iarnă și restul orașului.

  Decorarea orașului pentru sărbători a început încă din luna octombrie, când în Cetatea Alba Carolina au fost montate luminile pe podurile de la Porți. De curând au apărut în oraș și restul ornamentelor, iar până în prezent nu putem spune că sunt diferite față de anul trecut.

  Sensurile giratorii din oraș sunt împodobite cu cerbi, îngeri și alte ornamente care ne duc cu gândul la sărbători, iar în Cetate se lucrează încă la montarea altor decoraţiuni de sezon.

  Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia se va deschide în data de 1 decembrie. Tot atunci va fi deschis și patinoarul care va avea o capacitate maximă de 120 de persoane. Tarifele percepute pe oră sunt de 5 lei, iar pentru tinerii sub 18 ani și studenți, accesul este gratuit.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here