Atenție, șoferi! Ceața îngreunează circulația pe mai multe drumuri din Alba și pe Autostrada Sibiu-Deva

  0
  125

  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sâmbătă dimineața, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Covasna şi Harghita.Vizibilitatea a scăzut, sub 50 de metri, pe anumite tronsoane de pe DN1 Alba – Aiud, DN7 Sebeş – Deva şi DN11 Braşov – Oneşti. De asemenea, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense, iar între kilometrii 238 şi 244 vizibilitatea este sub 50 de metri.

  Reprezentanții Poliției Române reamintesc șoferilor că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

  Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

  Polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

  Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

  De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. Polițiștii reamintesc obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Totodată recomandă şi celorlalţi conducători  auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.

  Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

  sursa: politiaromana.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here