ACCIDENT la Alba Iulia: Femeie acroşată de un autoturism, pe trecerea de pietoni

  0
  87

  O femeie  în vârstă de 53 de ani a fost acroşată, marţi, pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Poliţia recomandă pietonilor să manifeste atenţie sporită, atunci când traversează strada.

  Potrivit IPJ Alba, marţi, 31 octombrie, în jurul orei 20.50, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Şeuşa, în timp ce conducea un autoturism, la intersecția străzii Cloşca cu Bulevardul Horea din Alba Iulia, nu a acordat prioritate de trecere unei femei, în vârstă de 53 de ani, din Alba Iulia, care traversa strada pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului electric, acroșând-o.

  În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spital.

  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

  Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

  La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

  Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

  Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

  Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

  Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

  Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here